• darkblurbg
𝐕𝐞𝐫𝐭𝐞𝐥 𝐤𝐨𝐫𝐭 𝐢𝐞𝐭𝐬 𝐨𝐯𝐞𝐫 𝐣𝐞𝐳𝐞𝐥𝐟.
Ik ben geboren en getogen in Venray en woon samen met mijn vrouw en drie kinderen in Landweert. Na een jarenlange carrière in de hectische wereld van de hightech industrie besloot ik in 2018 het roer om te gooien. Ik zegde mijn drukke baan op en begon een eigen onderneming samen met mijn vrouw: Het preventieteam. Daar begeleiden en adviseren we samen met een team van zorg- leefstijl- en communicatie professionals bedrijven om werknemers fit, vitaal en gezond te houden. Tijdens een bijeenkomst van jongerencentrum ‘The B’ trof ik fractievoorzitter Tino. Ik kende hem nog van vroeger toen ik ooit als surfinstructeur aan het Leukermeer heb gewerkt We raakte aan de praat en hij nodigde me uit om te komen kijken en luisteren bij VENRAY Lokaal. Een leuke gevarieerde club mensen én hun visie, waarbij de mens centraal staat, sprak me erg aan en ik besloot te blijven.

𝟑 𝐝𝐢𝐥𝐥𝐞𝐦𝐚’𝐬
KERST OF CARNAVAL?
Carnaval. Heerlijk 3 dagen lang met vrienden op stap, lekker gek doen, even de dagelijkse sleur en verplichtingen aan de kant, biertje erbij en lekker samen met z’n allen uit je dak gaan.
OCHTEND OF AVOND?
Ochtend. Lekker op tijd op terwijl iedereen nog in bed ligt, ontbijtje van havermout met fruit, lekker even voor mezelf, een boek lezen, artikeltje schrijven, gewoon even lekker mijn ding doen zonder gestoord te worden.
KAMPEREN OF HOTEL?
Dat is een lastige: ik hou van back to basics, maar dan écht: een onderkomen bouwen van takken enzo, vuur maken, visje vangen. Liefst in “the middle of nowhere”: lekker spannend. Maar ik kan ook erg genieten van de luxe in een hotel, met als belangrijkste luxe element: ‘s-morgens zo uit je bed direct door naar het restaurant voor een heerlijke cappuccino, vers croissantje of broodje, scrambled eggs, jam enzo. Zalig!

𝐖𝐞𝐥𝐤𝐞 𝐫𝐞𝐠𝐞𝐥 𝐳𝐨𝐮 𝐣𝐞 𝐯𝐚𝐧𝐝𝐚𝐚𝐠 𝐧𝐨𝐠 𝐰𝐢𝐥𝐥𝐞𝐧 𝐯𝐞𝐫𝐚𝐧𝐝𝐞𝐫𝐞𝐧 𝐢𝐧 𝐕𝐞𝐧𝐫𝐚𝐲?
Nou… als je me die vraag dan toch stelt.. komt ie:
Waar ik me zorgen om maak is de toename van het gebruik van drugs onder jongeren.
Drugs biedt, (naast roken en alcohol) een mogelijkheid om te ontsnappen aan de realiteit en verzacht innerlijke pijn. Het biedt echter een tijdelijke, verslavende en valse sensatie van warmte en liefde. Je kunt drugs verbieden en jongeren zeker wel proberen bewust te maken. Maar bij een chronisch tekort aan warmte, liefde, veiligheid en aandacht tijdens het opgroeien van het kind, kan de behoefte latent aanwezig blijven. Ik zou daarom willen voorstellen om drugs te legaliseren, maar dan wel onder twee héél belangrijke voorwaarden: dat er belasting over wordt geheven en dat dit belastinggeld rechtstreeks wordt besteed om het probleem bij de wortel aan te pakken: dat ieder kind kan opgroeien in een veilige, liefdevolle omgeving, met voldoende- en oprechte aandacht van hun opvoeders. De kern van de problematiek rondom drugs is naar mijn mening de behoefte, niet de drugs zelf.

𝐍𝐨𝐞𝐦 𝐞𝐞𝐧 𝐬𝐢𝐭𝐮𝐚𝐭𝐢𝐞 𝐝𝐢𝐞 𝐠𝐞𝐥𝐢𝐣𝐤 𝐞𝐦𝐨𝐭𝐢𝐞 𝐛𝐢𝐣 𝐣𝐞 𝐨𝐩𝐫𝐨𝐞𝐩𝐭?
De dood van mijn allerbeste vriend John. Ik kende hem vanaf mijn 5de jaar en we zijn ons hele leven dikke vrienden geweest. We hadden geen woorden nodig om elkaar te begrijpen, een blik was voldoende. Ik mis hem erg. Wat hebben we veel avonturen beleefd en veel gelachen samen. In 2018 is hij heel plotseling aan een hartinfarct tijdens een zakenreis in China overleden. Zo bizar dat hij nooit meer terugkomt en dat ik hem dus in mijn leven nooit meer zal zien.

𝐌𝐞𝐭 𝐰𝐢𝐞 𝐳𝐨𝐮 𝐣𝐞 𝐞𝐞𝐧 𝐝𝐚𝐠𝐣𝐞 𝐰𝐢𝐥𝐥𝐞𝐧 𝐫𝐮𝐢𝐥𝐞𝐧?
Richard Hansen, hij leidt sinds 2003 de archeologische opgravingen in El Mirador, Guatamala. Enorme bouwwerken van hoogontwikkelde, verloren gegane beschavingen uit de oudheid worden daar blootgelegd. Waaronder enkele van de grootste piramides van de wereld. In die uitgestrekte jungle hebben ooit miljoenen mensen gewoond in gigantische steden. Dat intrigeert mij enorm.

𝐄𝐧 𝐢𝐧 𝐕𝐞𝐧𝐫𝐚𝐲?
Een dagje meedraaien met team Dylan Haegens. Die zijn iedere dag creatief bezig, bedenken leuke dingen en hebben volgens mij ontzettend veel lol samen. Dat is toch geweldig? Heerlijke humor!

𝐖𝐚𝐭 𝐢𝐬 𝐝𝐞 𝐛𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐤𝐞𝐮𝐳𝐞 𝐝𝐢𝐞 𝐣𝐞 𝐨𝐨𝐢𝐭 𝐡𝐞𝐛𝐭 𝐠𝐞𝐦𝐚𝐚𝐤𝐭?
Heel kort,… de keuze voor mijn vrouw Susan.

𝐇𝐨𝐞 𝐫𝐞𝐥𝐚𝐱 𝐣𝐞 𝐧𝐚 𝐞𝐞𝐧 𝐝𝐫𝐮𝐤𝐤𝐞 𝐝𝐚𝐠?
Dan speel ik piano, ga puzzelen of lekker op de bank netflixen. En soms lekker even motor-crossen.

𝐖𝐚𝐭 𝐰𝐢𝐥 𝐣𝐞 𝐧𝐨𝐠 𝐛𝐞𝐫𝐞𝐢𝐤𝐞𝐧?
In de eerste plaats gezond oud worden en uiteindelijk deze wereld voor mijn kinderen zo goed mogelijk achter laten.